Wie zijn wij?

ONTSTAAN VAN NVZ

De Nederlandse Vereniging van Zijspanrijders, ook wel kortweg NVZ genoemd, is een gezellige landelijke zijspanvereniging.

De vereniging is in 1973 opgericht door een aantal enthousiaste zijspanrijders, die met elkaar het zijspan rijden wilden delen.

Nu, bijna 50 jaar later, bestaat de vereniging nog steeds uit enthousiaste zijspanrijders, die elkaar regelmatig op diverse club- en zijspanevenementen treffen of met elkaar uit rijden gaan naar, beurzen of shows bezoeken, kamperen of een gehandicapten-run rijden.

.

Zijspanrijders

De diversiteit van de leden is enorm. Er zijn leden die al jaren lid zijn maar er komen ook elke keer weer nieuwe leden bij. De één is er bij ieder weekend en de ander komt af en toe. Men woont door het hele land, ook in België en Duitsland wonen er een aantal leden. 

Of je nu een oude zijspankombinatie hebt of juist een nieuwe het maakt niet uit. Ook het merk van de motor of zijspan speelt geen rol. Het gaat erom dat je het zijspan rijden met elkaar kan delen. 

Bakkenisten

Sommige bakkenisten zijn partners maar ook de kinderen en/of kleinkinderen gaan mee in de bak. NVZ staat bekend om de vereniging waar veel kinderen bij zijn. Ze variëren op het moment in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Zij zijn met zijn allen een gezellige groep samen. Ze hebben het altijd erg leuk met elkaar. Kom je er bij dan wordt je ook net zoals de anderen ook weer opgenomen in de groep. Want ook zij delen dezelfde passie als de rijders.